Újpest JA

  • 2022.11.24.

Kovács Attila: Kiváló sportembereket és sportszerető embereket!

Az UTE a XXI. századi sport kihívásaira válaszul alapította meg az Újpesti Jégkorong Akadémiát, amely 2021. július 18-án kezdte meg működését. Akadémiánk létrehozásával szerettük volna biztosítani a feltételeket ahhoz, hogy az Újpesten jégkorongozó fiatalok a legmagasabb szintre fejleszthessék jégkorongtudásukat, emellett tanulmányi előrehaladásukon se essen csorba.
Újpesten minden körülmény adott a játékosok a legszínvonalasabb képzéséhez. Magyarország egyik vezető utánpótlás-nevelő egyesületeként a legmodernebb körülményeket tudjuk biztosítani a fiatalok számára, mind sportszakmailag, mind infrastrukturálisan. Magasan képzett edzőink mellett fizioterapeuta, dietetikus és sportpszichológus is foglalkozik neveltjeinkkel, valamint sérülés esetén saját ortopéd-szakorvosunk is rendelkezésre áll. A játékosok megfelelő szintű versenyeztetése érdekében rangos külföldi tornák rendszeres résztvevői vagyunk, valamint a magyar mellett nemzetközi bajnokságokban is indulnak csapataink.
A közelmúltban kormányzati támogatásoknak köszönhetően a Megyeri úti jégcsarnokban megszépültek az öltözők és kiszolgálóterek, bővült a rendelkezésre álló eszközpark, rövidesen átadásra kerül egy vadonatúj edzőcsarnok is, amelyben egy tágas, jól felszerelt konditerem, tanulószoba és rehabilitációs központ is lesz. Az új csarnok akadémiánk központjaként is funkcionál majd, amely tovább fogja növelni munkánk hatékonyságát.
Fontos számunkra, hogy sportolóink megfelelő időt és figyelmet fordítsanak a tanulmányaikra. Tisztában vagyunk azzal, hogy az iskolák és az egyesület között fennálló kommunikációs hiányok gyakran nem teszik lehetővé a problémák időben történő felismerését, ezért a tanintézményekkel együttműködve próbáljuk megteremteni a harmóniát az élsport és a tanulmányok között. Oktatásszervezőnk havi szinten begyűjti játékosaink érdemjegyeit a tanároktól, így időben felismeri, ha valaki nehézségekkel küzd, és megszervezi a korrepetálást. Akadémiánk neveltjeinek főiskolai, egyetemi, szakmai továbbtanulását is segíti.
Akadémiánk küldetése, hogy a lehető legtöbb válogatott és nemzetközi szintű játékost neveljük ki, és a profi csapatunknak is kiváló jégkorongozókat adjunk. Emellett kiemelten fontos, hogy ne csak kiváló sportembereket, hanem kiváló sportszerető embereket neveljünk, mert ők később a társadalom alappillérei lehetnek, akik szurkolóként, mecénásként, edzőként, sportszakemberként tovább fejlesztik és éltethetik a magyar jégkorongsportot és azon belül az Újpestet. 
Akárcsak játékosaink, edzőink képzésére is kiemelt figyelmet fordítunk. Mentoredzői programunk által szakembereinknek folyamatos képzését biztosítunk olyan szakembereken keresztül mint Duane Sutter, négyszeres Stanley Kupa-győztes és Mark Lerose, volt USHL általános igazgató és edző.
 
 
Honlap: www.ujpestijegkorongakademia.hu