Győri ETO HC

  • 2022.11.25.
Prof. Dr. Igor Toth: Együtt edzünk, együtt tanulunk, együtt nyerünk!
Egyesületünk, a Győri ETO Hockey Club Sportegyesület a nyugat-dunántúli régió és Győr egyik legdinamikusabban fejlődő sportszervezete, kiemelkedő jeges sportinfrastruktúrával, teljes vertikumú jégkorong-utánpótlással működünk. 2021 óta kiemelt régiós alközponti feladatokat látunk el az államilag elismert sportakadémiai rendszerben.
Küldetésünk, hogy kiváló oktatási és versenysport környezetet nyújtsunk a sportolóinak. Filozófiánk, hogy – mind a jégen, mind a jégen kívül – magas színvonalú edzéseket, és fejlődési lehetőséget biztosítsunk játékosainknak szakmailag magasan képzett szakembereink segítségével. Minden szakemberünktől és sportolóinktól megköveteljük az erős munkamorált, az elkötelezettséget és sportszerűséget, miközben arra törekszünk, hogy kiváló, jó karakterű hokisokat, egészséges, értékes embereket fejlesszünk.
Alapértékeink a tisztelet és a sportszerű játék (fair play), valljuk, hogy a jégkorong pozitívan befolyásolja játékosaink személyiségfejlődését: a hoki által igazi sportemberekké válnak, és olyan pozitív tulajdonságokat sajátítanak el, mint a csapatmunka, a kitartás, a lojalitás, saját maguk és mások tisztelete. 
Olyan légkört kívánunk megteremteni, amire a játékosok nem csak egy-egy nap után, de évekkel később is pozitívan, jó érzésekkel gondolnak vissza. Tisztában vagyunk azzal, hogy céljaink és erőfeszítéseink ellenére nem mindenkiből lesz profi vagy válogatott játékos. 
Odaadó munkával és alázattal szeretnénk elnyerni az akadémiai programban résztvevők tiszteletét, ezzel lehetővé téve, hogy a játékosként, szülőként, szakemberként, vagy akár szurkolóként és támogatóként is bizalommal válasszanak bennünket.
Minden magyar gyermeknek – ideértve a határon túli felvidéki vagy akár az erdélyi magyarságot is – fejlődési lehetőséget akarunk biztosítani azzal, hogy következetes, átlátható, tervezhető és egyénre szabott rendszert, valamint színvonalas sport- és oktatási környezetet kínálunk. 
Egyesületünk stratégiai partnere a nyugat-dunántúli régió legjelentősebb felsőoktatási intézménye, a győri Széchenyi Egyetem, amely vonzó képzési palettájával, színvonalas és modern kampuszával a vidék egyik legjobb egyetemének számít. A minket választó hokisok 14 képzési területen 81 szak közül választhatnak. A Széchenyi Egyetem a nappali tagozatos jégkorongozóink fejlődését és tanulmányait színvonalas kollégiumi elhelyezéssel, sportösztöndíjjal, egyéni vizsga és tanrenddel is támogatja.
Szeretettel várunk mindenkit Győrben!