Konferenciákban sűrű december

  • 2022.12.11. 10:58
  • Fehérvárav19

A II. Szakmai Nap nyitotta a decemberi sportos konferenciák sorát.

A FEHA19 és a Jégkorong Módszertatni Központ szakemberei december hónapban több sportszakmai konferencián is részt vettek.

Fotó: Puskás Akadémia
A Puskás Akadémia negyedik alkalommal szervezte meg a Labdarúgás és Tudomány című konferenciáját, ahol neves hazai előadók mellett top európai akadémiák előadói is megosztották a hallgatósággal a műhelytitkaikat. Az előadásokon Vesa Viitakoski, a FEHA19 mentoredzője, Vaszjunyin Artyom, a FEHA19 U21 csapatának vezetőedzője és Dr. Nagy Attila a központ tudományos főmunkatársa vettek részt. Ugyan a prezentációk labdarúgás-központúak voltak, ennek ellenére sok érdekes gondolat és jégkorongba átültethető gyakorlat is szóba került.  "Úgy gondolom, hasznosak voltak az előadások, mindegyikben volt valami új és érdekes. Gera Zoltánt azért is volt jó hallgatni, mert magyar U21 válogatott edzője, érdekes volt meghallgatni, hogy mit tartartanak fontosnak, mire figyelnek egy válogatott összejövetel alatt. A Vasas akadémia működése kapcsán megismerhettem, hogyan oldják meg az iskolát és az edzéseket, vagy mennyire csak a saját nevelésű játékosokra támaszkodnak. Tanulságos volt az MTK előadása, ahol egy pszichológus szemszögéből mutatták be, hogyan épülnek be a csapatba a játékosok, illetve miként fáradoznak a bizalom kiepítésében." - fejtette ki Vaszjunyin Artyom.

Fotó: Puskás Akadémia

Az utanpotlassport.hu által szervezett "Egy nap az utánpótlásért" konferencia témája az erőnléti fejlesztés mellett a sportolók megtartására irányult. Az eseményre Fekti István ügyvezető és Kovács Csaba szakmai igazgató kapott meghívást.  "Jól szervezett konferencia volt, ahol sok sportág képviselőivel találkoztunk, jó dolog tanulni egymástól, illetve mint módszertani központ, nekünk is egyre nagyobb szerepet kell vállalnunk majd, akár a jégkorongon kívüli képzésekből is"  - foglalta össze Kovács Csaba.

Fotó: Mura László/utanpotlassport.hu

Partnerünk, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem szervezésében zajlott az Innovation Hub elnevezésű konferencia, ahol a TF legújabb innovációs törekvéséről tájékoztatták a meghívottakat. "Nagyszerű kezdeményezés az egyetem részéről, lehetőséget ad minden sporttal kapcsolatos újítás megvalósítására. Minden javaslatot szakemberekkel megvizsgálnak és amennyiben innovatívnak és megvalósíthatónak találják akkor támogatást is biztosítanak hozzá. A magyar sport tele van ötletekkel és ezek összegyűjtésében, tudományos és gyakorlati szempontból történő megvalósításában a TF úttörő szerepet kíván betölteni. Nekünk, mint módszertani központ, ez az együttműködési felhívás óriási lehetőség a jégkorongos innovációk területén."  - osztotta meg gondolatait Dr. Nagy Attila.